Räikkönen kiszáll az F1-ből? 1

Állítólag már csak a rali érdekli

Egyre vadabb spekulációk látnak napvilágot Kimi Räikkönen jövőjéről. A Német Nagydíjon arról suttogtak a bennfentesek, hogy a finn pilótát átültetnék a Brawnhoz, hogy így csináljanak helyet a Ferrarinál Fernando Alonso számára, egy finn magazin szerint azonban a Jégembernek teljesen más tervei vannak 2010-re.

Legfrissebb számában arról írt a Veikkaja című sportlap, hogy Räikkönen jövőre teljesen kiszáll a Forma-1-ből, pályafutását a ralisok között folytatja. Korábban is próbálkozott már a sportággal Räikkönen, Finnországban és Olaszországban már három versenyen is rajthoz állt, július végén pedig profik között méreti meg magát, elindul a rali-világbajnokság finn futamán.

“Kimi már nem beszél a Forma-1-ről, csak a rali érdekli” – idézte a finn magazin Räikkönen egyik barátját. A Ferrari ahelyett, hogy tiltaná, még támogatja is a finn hobbiját, így ugyanis kényelmesen tudja szerződtetni Fernando Alonsót.

A kétszeres világbajnok spanyol menedzsere sem titkolja már, hogy van lehetőség a váltásra, melyet korábbi pletykák szerint a monzai Olasz Nagydíjon jelentenek majd be. “Fernando imádná, ha Ferrarit vezethetne, ez régóta nem titok” – jelentette ki Luis Garcia. “Kicsit korai még, hogy beszéljünk erről a lehetőségről.” Elvileg az ügyben érintett minden pilóta szerződése 2010 végéig szól, így mindenkinek kapóra jönne, ha Räikkönen valóban a ralit választaná a Forma-1 helyett.