Bizonytalanná vált, hogy 2010-ben lesz-e Forma-1-es Német Nagydíj, a Nürburgring ugyanis Hockenheim helyett nem akarja megrendezni a jövő évi futamot. A jelenleg érvényben lévő megállapodás szerint a két helyszín felváltva ad otthont a futamnak, 2010-ben pedig Hockenheim lenne a soros.

Csakhogy a kisváros, amelynek önkormányzata 96 százalékban tulajdonosa a pályának, 2008-ban hatmillió eurós veszteséget volt kénytelen elkönyvelni, emiatt pedig már korábban bejelentette, hogy nem tud házigazdája lenni a 2010-es futamnak. Nagyszerű helyettes lett volna a Nürburgring, csakhogy anyagi okok miatt a pálya nem hajlik erre a megoldásra.

“Biztosan nem rendezünk jövőre versenyt, csak 2011-re tervezünk” – nyilatkozta Walker Kafitz, a Nürburgring vezérigazgatója, hozzátéve, hogy csak akkor gondolná meg magát, ha alacsonyabb versenyrendezési díjat biztosítanának a pálya számára. “Ecclestone el tudná intézni, de nem tudom elképzelni, hogy elfogadná a kérésemet.”

Bár a Nürburgring nem vállalkozik a beugró szerepre, Kafitz lehetetlennek tartja, hogy az ország ne rendezzen Forma-1-es versenyt. “Optimista vagyok, szerintem létezik olyan megoldás, hogy Németország minden évben házigazda legyen.”

Az idei futam rajtrácsán sétálgatva Ecclestone-nak is nekiszegezte az egyik újságíró a kérdést? Lesz jövőre Német Nagydíj? Mr. E annyit mondott: 100%.