Rubens Barrichello a Forma-1-ben ritkán hallható szavakkal kritizálta csapatát a Német Nagydíj után, szerinte a Brawn iskolapéldáját mutatta annak, hogyan kell elveszíteni egy versenyt. Barrichello később kieresztette a gőzt és nyugodtabban nyilatkozott, kiborulása hátterében a nürburgringi paddock pletykái állhatnak.

Olasz lapinformációk szerint a Német Nagydíjon rengeteg időt töltött a Brawn motorhome-jában Steve Robertson, Kimi Räikkönen menedzsere. Állítólag azért, mert valósak azok a hírek, hogy Fernando Alonso már 2010-től a Ferrarinál versenyez, Felipe Massa marad, így a finnek új, lehetőleg versenyképes istálló után kell néznie.

Robertson bennfentesek szerint arról beszélgetett a Räikkönent nagyra tartó Ross Brawnnal, hogy ha belemegy a finn leigazolásába, még csak fizetnie sem kellene érte. Úgy szólna az alku, hogy mivel Räikkönen szerződése 2010 végéig szól a Ferrarinál, fizetését az olaszok állnák. Az ingyennél jobb üzlet nincs, ez pedig meglehetősen rossz hír Barrichellónak: mivel Jenson Button vb-esélyessé nőtte ki magát, szinte biztos, hogy a veterán brazilnak kellene távoznia.

A tárgyalások tudatában és a Német Nagydíj valóban frusztráló eseményei miatt szakadhatott el Barrichellónál a cérna, akinek jelen állás szerint Alonso megüresedő Renault-ja jelentheti az egyetlen alternatívát.