Épp lemaradt

Épp lemaradt

Ha a tegnapi időmérőn a változékony időjárási  körülmények miatt nem csak a 15. rajthelyet szerezte volna meg Nico Rosberg, ma talán a dobogón ünnepelhetett volna, hiszen a futamon így is csak egy hellyel maradt le róla. A Williams versenyzője nagyon lelkes volt az idei legjobb versenye után.

“Úton vagyunk, hamarosan már a dobogóra állunk! Már Silverstone-ban is mondtam, ma pedig nagyszerű napunk volt” – lelkendezett a 24 éves német.

“Nagyon jól sikerült a rajtom és az első kanyar is, az egész első kör, egészen a kilencedik helyig jutottam előre. Ez különösen jó volt, mert sok üzemanyagom volt. A gumi nehezen melegedett, ezért nehéz volt tartani a lépést, de szerencsére Heikki (Kovalainen) egy kis torlódást okozott, így sikerült a többiekkel maradnom., és előrébb lépnem. A stratégia jól működött, végül a negyedik lettem. Nagyszerű!”

Rosebrggel ellentétben csapattársa, Kazuki Nakajima nem mutatott be ekkora bravúrt, a 13. rajtkockából indulva végül a 12 helyen fejezte be a versenyt, a javára írható azonban, hogy a futam során ő is többször küzdött, igyekezett előzni, de a körülmények nem játszottak a kezére.