Szinte már közhely, hogy Kimi Räikkönen a 2007-es bajnoki győzelem óta leeresztett, és már nem érdekli a Forma-1. A finn idén már három raliversenyen is indult, és nemrég kiderült, hogy a Magyar Nagydíj utáni szünetben már a legprofibbak között, a világbajnokság egyik fordulóján is rajthoz áll.

Természetesen a hír újabb lendületet adott a Fernando Alonsót a Ferrarihoz kötő pletykáknak, sokan szinte biztosak benne, hogy 2010-ben már a spanyol ül Räikkönen autójába. A versenyző szerint ez nem így van, most is szereti az F1-et, és maradni akar.

“Ha nem érdekelne már a Forma-1, nem lennék itt. De itt vagyok. Ami a jövőt illeti, ahogy mindig is mondtam, ráérek gondolkodni a következő évben. Meglátom, milyen lehetőségeim lesznek, mi lesz a folytatás” – mondta a Nürburgringen Kimi, hozzátéve, hogy nagyon unja már az alonsós pletykákat.

“Minden futamon ez megy. Mindig kérdezgetnek, de a válasz ugyanaz: szerződésem van (2010-ig). Meg kell kérdezni a csapatot, hátha ők mást mondanak, de én elég biztos vagyok benne, hogy ők is ugyanezt mondják majd.”

Räikkönen azt is hangsúlyozta, hogy a finn WRC-futamon való részvétele nem jelent kockázatot a Forma-1-es szereplése szempontjából, de biztosan nem lesz könnyű dolga.

“Raliztam már télen is kétszer, egyszer a szezon közben is, nemrég Olaszországban, ez sem különbözik semmiben. Vannak, akik szerint egy kicsit rizikós, de az autóversenyzés általában veszélyes. Egyébként meg az utcán sétálva is megsérülhet az ember, szóval semmi oka, hogy ne vágjak neki. Jó móka lesz, a csapat is megengedte, és nekik is jó, hiszen FIAT-tal megyek.”

“A rali nehéz sport, és a csúcskategóriába belépni pont olyan, mint az F1-ben próbálkozni. Nálunk öt másodperccel lassabban teljesíteni a köröket nem olyan nehéz, de amikor az utolsó fél másodpercet, kéttizedet kell megtalálni, az már nagyon kemény. A ralizás is ugyanilyen.”

A ralizás csak ártalmatlan hobbi

A ralizás csak ártalmatlan hobbi

A ralizás csak ártalmatlan hobbi


A 2007-es bajnok kiemelte, hogy a versenyezgetéséből fölösleges messzemenő következtetéseket levonni, rég szerette volna már ezt is csinálni az F1 mellett, de a McLarennél erre nem volt lehetősége.

“Már évek óta raliznék is, de a korábbi csapatom nem engedte. Azért csak most kezdem, mert a Ferrarinál voltak olyan rendesek, hogy megengedték, de már évek óta csinálnám. Az emberek mindig szeretnek a bolhából elefántot csinálni, pedig ennek semmi köze más dolgokhoz.”