A jövőre F1-es indulási lehetőséget kapott spanyol csapat, a Campos Meta főnöke, Adrian Campos szeretné az egyik új pilótát még a nyáron bejelenteni. A csapat az autó tervezésével is halad.

“Az első modellt a héten kezdjük tesztelni a szélcsatornában. Alapítottunk egy új vállalatot Dallara-Campos néven, amely 200 dolgozóval, egy új üzemben építi az autót. Bízom benne, hogy az egyik versenyzőnket augusztusban, a valenciai Európa Nagydíjon bemutathatom majd” – mondta Campos.

A csapatnál már korábban jelezték, hogy lehetőségek szerint hazai, spanyol pilótát szeretnének, az esélyesek között van a veterán mclaren-tesztelő, Pedro de la Rosa, a Le Mans-győztes és Ferrari-tesztpilóta, Marc Gene, a GP2-es Javier Villa és Roldan Rodriguez, de a tavalyi GP2-bajnok, az olasz Giorgio Pantano és a Forma-2-ben próbálkozó női pilóta, Natacha Gachnang is nagyon szeretne lehetőséget kapni, és talán a tavaly a Camposszal nagyot alakító brazil tehetséget, Lucas di Grassit sem lehet kihagyni a számításból.

A jövőre Cosworth-motort használó alakulat kasztniépítő partnere, a Dallara már márciusban nekikezdett a tervezésnek, és ősszel már az első kész autót szeretnék látni.

“Úgy tervezzük, hogy az első verzió októberben készül el, és januárban már tesztelhetjük majd. Szerettünk volna már 2009-ben tesztelni, de sajnos nem készülünk el időben” – nyilatkozta Gian Paolo Dallara.