Danica Patrick hosszú idő óta az első női pilóta lehet a Forma-1-ben, de még messze nem dőlt el, hogy valóban szerződteti-e az új amerikai istálló, a USF1. Nagy harc árán szerezheti meg az egyik ülést a jelenleg az IndyCarban versenyző pilóta, de az esélyei semmiképp sem rosszak. “Egyre közelebb vagyunk ahhoz a ponthoz, amikor aktívan pilótát kezdünk keresni” – fogalmazott Peter Windsor, a USF1 sportigazgatója.

“Danica természetesen a listánkon van, hiszen az amerikaiak közül jelenleg az övé a legjobb pozíció a kontinensen vezető együléses bajnokságban. Kiváló munkát végez, de rajta kívül is vannak nagyszerű versenyzők: Marco Andretti, Graham Rahal, Ryan Hunter-Reay, Jonathan Summerton, a lista folyamatosan bővül.”

“Nem lesz könnyű a döntés, de szeretnék olyan esélyt adni egy fiatal amerikainak, amilyenre millió évig sansza sem lenne más Forma-1-es csapatnál.” Windsort egyelőre nem aggasztja az FIA és a FOTA vitája, mely azzal fenyeget, hogy új, rivális sorozat indul.

“Messze vagyunk még attól, hogy a sorozatból valóság legyen, jelenleg egyetlen bajnokság létezik, ez pedig a Nemzetközi Automobil Szövetségé. Gyorsan változnak a dolgok a Forma-1-ben, mi nyitottak vagyunk a politikai instabilitásra: több változatot is készítettünk már az autóból, igazodva a lehetséges szabályváltoztatásokhoz.”