Fernando Alonso és a Renault a tavaly év végi hajrá után 2009-re a bajnokság megnyerését célozta, a idei modell, az R29-es azonban csak a középmezőny elejébe jó. A spanyol gyenge kezdés ellenére bízik még benne, hogy később a dobogóra is felléphet idén.

“Nagyon bízom a csapatban, és tudom, hogy mindenki keményen dolgozik azon, hogy javuljunk. Nagyon régóta vagyunk együtt, bizonyítottuk már, hogy sosem adjuk fel, de reálisan kell tekintenünk a helyzetre, hiszen a többiek is keményen hajtanak, fejlesztik az autót, nem könnyű előrébb lépni. Versenyről versenyre folyamatosan kell jönni az új fejlesztésekkel, hogy rendszeresen a pontokért és talán a dobogós helyezésekért küzdhessünk” – mondta Alonso.

Alonso 2006-ban megnyerte a Brit Nagydíjat, de idén nem számít ilyesmire, inkább csak Silverstone-tól búcsúzik majd.

“Remélem, hogy jó eredményem lesz Silverstone-ban.Az R29-es jó a gyors kanyarokban, versenyképesek lehetünk a hétvégén. Van néhány új alkatrész is, amitől javulhatunk. Ami a pályát illeti: nagyszerű helyszín a Forma-1-es versenyzésre, és mivel valószínűleg ez lesz az utolsó alkalom, hogy Silverstone-ba megyünk, igyekszem a legjobban kiélvezni a futamot.”