A Nemzetközi Automobil Szövetség szabályváltoztási tervei miatt a Ferrari azzal fenyeget, hogy elhagyja a Forma-1-et. Perrel is próbálkozott az istálló, ezt azonban Párizsban elbukta, a bíróság tulajdonképpen elismerte, hogy a fennhatósága alá tartozó sorozatokban a Nemzetközi Automobil Szövetség azt csinál, amit akar.

Van viszont egy kereskedelmi megállapodás az FIA, a Ferrari és a Forma-1 jogtulajdonosai között is, amelynek betartását akár peres úton is kész kikényszeríteni Bernie Ecclestone. Monacóban burkolt fenyegetést fogalmazott meg a maranellóiak ellen.

“Mi mindig tiszteletben tartjuk a szerződéseinket” – nyilatkozta Ecclestone. “Minden csapat, amely aláírt velünk szerződést, elvárhatja, hogy ezt tiszteletben tartjuk, mi ugyanezt várjuk a Ferraritól. Azt mondják, kiszállnak, mi azt mondjuk, reméljük, tiszteletben tartják a szerződésüket.”

Ecclestone a hírek szerint levelet is küldött a Ferrari-elnök Luca di Montezemolónak, amelyben azzal fenyegette meg, hogy amennyiben az istálló valóban elhagyja a Forma-1-et, több millió dollárt perel vissza a Ferrarinak kifizetett kereskedelmi bevételekből.

A felszínen a költséglimitről zajlik ugyan a vita, de úgy hírlik, a krízis rögtön véget érne abban az esetben, ha Max Mosley lemondana. Erre azonban nincs esély az elnök jobbkeze, Richard Woods szerint. “Erős vezetője van a csapatoknak egy erős irányító testület élén, keményen játszik, ahogy mindig is tette. Szerencséje a Forma-1-nek, hogy ő itt van.”