Ecclestone zöld utat adott
Ecclestone zöld utat adott

Kevés kanyar lesz a római F1-es pályán

Kevés kanyar lesz a római F1-es pályán

Ecclestone zöld utat adott
Már a név is levédetve
Fotó megosztása:

Gianni Alemanno polgármester régóta szeretné, ha a monte-carlói versenyhez hasonlóan Róma is városi futamot rendezhetne, az elmúlt hónapokban minden lehetséges követ megmozgatott ennek érdekében. Nemcsak a városvezetést, hanem Bernie Ecclestone-t is sikerült meggyőznie arról, hogy az ötlet nagyszerű, 2012-ben kerülhet sor az első Római Nagydíjra.

Alemannót több támadás érte elsősorban Monzából, hogy ne vegye el a várostól az Olasz Nagydíjat, sokak szerint ugyanis Ecclestone nem menne bele abba, hogy Itália két futamot rendezzen. A polgármester a száguldó cirkusz vezetőjétől zöld utat kapott a projekt előkészítésére, már el is készült az első lehetséges pályarajz.

Eleinte úgy volt, hogy többet használnak a Cristoforo Colombo utcából, ám Hermann Tilke római látogatása után új vonalvezetés készült. A rajt a Tre Fontane utcán lenne, a pilóták egy meglepően egyszerű pályán teljesíthetnék a futamot. Sok egyenes és kevés kanyar jellemzi a terveket, első pillantásra úgy tűnik, bőven lennének előzési pontok.