Nico Rosberg korábban világosan kijelentette, a Williams 2009-es formája fogja eldönteni, marad-e az istállónál vagy másik csapathoz igazol. Pontosan úgy fogalmazott februárban, hogy “legkésőbb 2010-ben” olyan autóban szeretne ülni, amellyel reális esélyei vannak futamgyőzelmekre.

Bár a Williams jól kezdte a szezont, Rosberg öt versenyen csak négy és fél pontot gyűjtött. A német pilóta otthon érzi magát a kék-fehéreknél, de nem szeretne tovább várni, jobb autót akar. “Már dolgozom rajta. Próbálok összerakni a fejemben egy képet arról, hogy milyen lehetőségeim vannak 2010-re” – nyilatkozta Rosberg a jövőjéről.

“Jól érzem magam a Williamsnél, támogatnak, együtt nőttünk fel, kellemes itt lenni. Jó lenne maradni és tovább fejleszteni az autót, de még jobb lenne, ha már most lenne egy igazán versenyképes kocsim. Jelenleg csupán két csapatnak vannak győzelmi esélyei a Forma-1-ben, úgyhogy türelmesnek kell lennem.”

“Karrierem szempontjából kulcsfontosságú lesz a következő esztendő. Szeretnék egy jó, hosszú távú megoldást találni, fontos, hogy jó döntést hozzak.” Rosberg, aki az Autosport szerint már nagyban tárgyal jövőjéről, beszélt azért a Williamsről is: a német elégedett a csapat fejlődésével, a Spanyol Nagydíjon futott tempóját pedig jó előjelnek tartja az idény hátralévő részére.