A brit lapok értesülése szerint tegnap elhunyt az FIA-elnök, Max Mosley fia. A 39 éves elismert közgazdász, Alexander Mosley holttestét tegnap fedezték fel nyugat-londoni lakásában. Az ismerősei által nagyszerű embernek és matekzseninek tartott férfi korábban drogproblémákkal küzdött, és a halál oka is feltehetően gyógyszer- vagy kábítószer-túladagolás lehetett.

Mosleyra tegnap délután egy rokon talált rá, mentőt hívott, de már nem tudtak rajta segíteni. A Scotland Yard is megerősítette a halálesetről szóló hírt.

Az FIA ma délután közleményben nyilvántott részvétet:
“Alexander Mosley szomorú halálhíre kapcsán az FIA szeretné őszinte részvétét kifejezni a Mosley-család felé. Lélekben Alexander családjával és barátaival vagyunk, a sajtó képviselőit pedig arra kérjük, hogy tartsák tiszteletben a Mosley-család magánszféráját ezekben a nehéz pillanatokban.”

Az FIA-elnök életében nem ez az első súlyos családi esemény, tavaly őt buktatta le egy bulvárlap egy videóval, amelyen öt prostituálttal vett részt egy náci színezetű szado-mazo orgián.

Hogy Mosley – akinek elnöki mandátuma idén jár le – munkájára és terveire lesz-e valamilyen hatással az eset, egyelőre nem tudni, egyelőre annyi biztos, hogy a hétvégére, a Spanyol Nagydíjra tervezett látogatását lemondta.