A Red Bull már az idény kezdete előtt a 19 éves új-zélandi versenyzőt, Brendon Hartleyt jelölte két csapata, a Red Bull Racing és a Toro Rosso teszt- és tartalék versenyzői posztjára, azonban az ifjonc nem foglalhatta el a posztját egészen mostanáig.

Hartley, aki tavaly a Brit Forma-3 harmadik helyén végzett és a tél folyamán tesztelt is a Red Bull F1-es csapatánál, nem kapta meg a Forma-1-es versenyzéshez elengedhetetlen szuperlicencet, így az energiaitalos csapatok a tavaly visszavonult veteránt, David Coulthardot jelölték ki tartalékosnak.

Az első négy futam után mostanra végre Hartley is megkapta az FIA-tól az engedélyt, így a hétvégi Spanyol Nagydíjtól már hivatalosan is ő a Red Bull és a Toro Rosso harmadik versenyzője, ő ugrik be, ha Sebastian Vettel, Mark Webber, Sebastien Bourdais vagy Sebastien Buemi valamiért nem képes versenyezni.

“Szeretném megköszönni a Red Bullnak a 2005 óta kapott támogatást! Ez a pozíció újabb lépést jelent a végső célom, a Forma-1-es versenyzői állás felé. Tudom, hogy az idény alatti teszttilalom miatt valószínűleg nem nagyon vezethetek majd, de így is a csapat része leszek, és sokat tanulok majd” – mondta az új-zélandi pilóta.

A Red Bull-os állás mellett Hartley idén az F3 Euroseriesben és a World Series by Renault-ban indul.