Mindenről megmondta a tutit
Mindenről megmondta a tutit

A Brawnt kiforgatják a pénzéből?

A Brawnt kiforgatják a pénzéből?

Mindenről megmondta a tutit
Rossz vesztes a Renault
Betonkolonc? - Briatore is vitte volna
Még az FIA-nak is igazat adna, csak ártson a Brawnnak
30 millióba fájhat az irigység
Volt pénz, nincs pénz?
Fotó megosztása:

Volt pénz, nincs pénz?

Volt pénz, nincs pénz?

A Renault főnöke, Flavio Briatore a csapat sikerei miatt az utóbbi hetekben alaposan rászállt a Brawn GP-re. Az olasz három hete azt is felvetette, hogy Brawnéknak nem lenne szabad kifizetni a Forma-1 bevételeiből a csapatot megillető részt. Bár a Honda kivonulása után a Brawn feltámasztása érdekében a csapatok állítólag rábólintottak, hogy a brackleyiek részesüljenek a bevételekből, az FIA hivatalosan nem a Honda jogutódjaként, hanem teljesen új belépőként vette lajstromba őket, az új csapatoknak pedig három évig nem jár ilyen jellegű pénz.

Nagyon úgy néz ki, hogy Briatore sikeresen lobbizott, ugyanis egy friss interjúban az F1 pénzügyi ura, Bernie Ecclestone is az ő véleményét osztotta:

“A Honda pénzét nem kapja meg a Brawn, sőt, lehet, hogy egyáltalán nem kap semmilyen pénzt” – mondta a kisember az Independentnek.

A Renault-főnök eredetileg szerette volna a többi csapat között szétosztani a megmaradó 20-30 millió eurós összeget – Briatore szerint a dupla diffúzorok fejlesztésére pont jól jött volna -, de lehet, hogy ezen a téren melléfogott, ugyanis Ecclestone ezt másképp látja, szerinte ha nem tudnak megegyezni a csapatok, akkor cége, a FOM magának tarthatja meg a pénzt.   

A jó öreg Bernie egyébként azt is elárulta, hogy neki nem tetszett, hogy a Brawn a jelenlegi nevén indult 2009-ben: “Ez nem jó név, senkinek nem mond semmit.”