Minden jel arra utalt a téli tesztidőszakban, hogy idén meghatározó csapat lehet a Williams, a Toyota-motoros FW31-gyel Nico Rosberg csak úgy ontotta a jó eredményeket. Csakhogy a szezon startjára elfogyott a lendület, Nico Rosberg a szabadedzéseken villog ugyan, legjobb rajtpozíciója azonban csak egy negyedik hely, hatodiknál előrébb pedig egy futamot se fejezett be.

Három és fél pontjával a világbajnokság 11. helyén áll Rosberg, csapattársa, Kazuki Nakajima 19., szerzett pont nélkül. Ennél mindenképp jobban kellett volna rajtolnia a gárdának, tisztában van ezzel Sam Michael technikai igazgató is.

“Nem termeljük a pontokat, a helyzet nagyon frusztráló” – vallotta be Michael. “Riválisaink gyorsan fejlődnek, nehéz lesz tartani velük a lépést az idényben. Persze, ez a feladatunk, dolgozni is fogunk rajta.”

Michael szerint a Williams kettőse a lehető legtöbbet hozta ki az eddigi versenyekből, de ez nem mondható el a csapatról. “Elkövettünk néhány hibát. Ausztráliában a kerékanyával volt gond, ami Nicónak tíz másodpercébe került, Malajziában nem a jó időben váltottunk intermediate abroncsokra, Kínában pedig rossz stratégiai döntést hoztunk, amikor kihívtuk Nicót az első biztonsági autós szakasz alatt.”