Nyár végén minden eldől

Michael Schumacher 2006-os visszavonulása óta a Ferrari tanácsadójaként dolgozik, de a szerződése idén lejár. Eddig sem ő, sem a csapat nem jelezte egyértelműen, hogy biztosa a folytatás, a felek nyáron tárgyalnak majd a jövőről.

Schumit mostanában kritikák érték, amiért állítólag az ő rossz taktikai döntése miatt úszott el Kimi Räikkönen minden esélye a Maláj Nagydíjon, és a német meg sem jelent Kínában, ahogy ezen a hétvégén Bahreinben, és azt azt követő Spanyol Nagydíjon sem lesz jelen. Vannak azonban olyanok is, akik szerint a németet épp nem eltávolítani, hanem vezetői pozícióba kellene helyezni.

Schumacher egy friss interjúban megerősítette, hogy a jövője nyáron dől el, és azt is elárulta, hogy a csapatfőnöki posztot is ajánlotta már neki az elnök, Luca di Montezemolo.  

“A nyár végén meglátjuk, minek lenne értelme, és minek nem. Átvehettem volna Jean Todt helyét, de az nem volt nekem való, és egyébként is, Stefano Domenicali sokkal jobb munkát végez, mint amire én képes lennék” – nyilatkozta a német.

Hogy a pocsék szezonkezdés után Luca di Montezemolo is így gondolkodik-e, erősen kétséges, könnyen elképzelhető, hogy ha a Ferrari nem javul hamarosan, fejek hullanak majd, és új személy kerülhet a csapat élére. Ki tudja, lehet, hogy épp Schumi?