Bár a bokszkiállás szerencsétlen időzítése miatt Fernando Alonso kínai futama rögtön az elején elúszott, a spanyol szerint az autó egyre javul.

“Elkeserítő volt pont nélkül végezni egy ilyen jó hétvége után. Az új alkatrészek (a dupla diffúzor) bevetése nagy előrelépést jelentett, a csapat igazán nagyszerű munkát végzett, hogy eljuttatta Kínába és az időmérőre fel is szerelte őket. Az első soros kvalifikáció megmutatta, hogy mennyit fejlődtünk, és a csapat számára is nagyon lelkesítő volt” – idézte fel a kínai hétvégét a spanyol.

A kétszeres világbajnok szerint nagyon korai lenne még feladni a bajnoki reményeket, egyelőre semmi sincs veszve, ha jól dolgoznak, bármi lehetséges:

“Reméljük, hogy Bahreinben sikerül majd megismételni a kínai teljesítményt, és újra bejutunk a Q3-ba, a versenyen pedig a pontokért küzdhetek. Még nagyon a szezon elején járunk, a csapat pedig hatalmas haladást ért el, ezért továbbra is hiszek benne, hogy küzdhetünk a bajnoki címért. Újabb fejlesztések érkeznek majd, amikor visszatérünk Európába, jelenleg viszont a legfontosabb, hogy a lehető legtöbb pontot gyűjtsük addig is, hogy versenyben maradhassunk a legvégéig” – mondta Alonso az utolsó tengerentúli futam, a Bahreini Nagydíj előtt.