Nemcsak a Brawn, a Toyota és a Williams diffúzorait bepanaszolt istállókat, hanem a fogadóirodákat is alaposan elkedvetlenítette az érintett alkatrész szabályosságát kimondó párizsi FIA-ítélet. Noha a téli tesztek eredményei alapján már látni lehetett, hogy alaposan átalakulhatnak az erőviszonyok a Forma-1-ben, a szezon kezdete előtt Lewis Hamiltont tartották favoritnak, Jenson Buttonra és a Brawnra kiváló oddsokkal lehetett fogadni.

A diffúzordöntés után a William Hill vihartempóban írta át az idei világbajnokságra vonatkozó oddsait, mostantól a Brawn és Button számít abszolút esélyesnek. Míg a brit pilóta sikerét Melbourne előtt kilencszeres nyeremény reményében lehetett megtenni, a szorzó mostanra már csak 2,25-szoros.

Előzetesen Lewis Hamiltont tartották legesélyesebbnek, a mclarenes sikerére három-négyszeres pénzt ígértek az irodák, a címvédőt ezzel szemben már csak tízszeres oddsszal lehet megtenni a William Hillnél. Button mögött Kimi Raikkönen a második legesélyesebb, a várakozásokat azonban remekül jellemzi, hogy a finn sikerére közel négyszer akkora nyeremény reményében lehet fogadni, mint Buttonéra.

A konstruktőri pontvadászatban is a Brawn győzelmét várják a bukmékerek, 2,10-szoros pénzt fizet a Honda-utód sikere, a Ferrari-arany 3,25-szoros nyereményt ígér. A McLarent leírták, a wokingi gárda a Toyota és a BMW mögött csak ötödik a William Hillnél, diadalára 15-szörös oddsszal lehet fogadni.

A William Hill bánja, hogy a szezon előtt túl pesszimista volt a Brawnnal kapcsolatban. “Hatszámjegyű kötelezettséget vettünk fel Button világbajnoki címére. A jelentős kifizetéstől csak az menthet meg minket, ha a többi csapat utoléri a Brawnt” – nyilatkozta az iroda szóvivője, Rupert Adams.