Fernando Alonso ötödik hellyel nyitott Melbourne-ben, a kaotikus Maláj Nagydíjon viszont nem sikerült pontot szereznie. Pedig a rajt után a kilencedikről egészen a harmadik helyig vágtatott előre a KERS segítségével, egy megpördülés miatt azonban elveszítette esélyét a pontszerzésre. A kétszeres világbajnok Sanghajban javítana.

“Csalódott voltam, hogy nem sikerült a pontszerzés, nekem ugyanis ez a célom minden versenyen” – hangolt Alonso a Kínai Nagydíjra. “Hiszek a Renault-ban, tavaly is bizonyítottuk, tudjuk, hogy kell visszajönni. Keményen dolgozunk az R29-esen, a következő futamokon versenyképesebbek lehetünk, bár nyilvánvaló, hogy a komolyabb módosításokkal meg kell várnunk az európai szezon startját.”

“Minden gondunk ellenére sokat tanultunk az első két versenyből, előbbre léptünk Malajziában is. Ezt a tendenciát kell folytatnunk Sanghajban és akkor remélhetőleg összejön a pontszerzés. 2005-ben, amikor a Renault világbajnok lett, megnyertem a versenyt, úgyhogy a lehető legjobb érzésekkel fogok autóba ülni.”

Alonso hisz a Renault-ban 1
Kellene már egy jó eredmény


Az első két futamon nem épp sziporkázó Nelsinho Piquet is jó eredményben bízik. “A csapat nagyon motivált, elszántan készül mindenki a Kínai Nagydíjra” – vezette fel a versenyt a brazil pilóta. “Sokat javult az autó Ausztrália és Malajzia között, ezt az irányt kell tovább követnünk.”

“Két verseny után máris nyilvánvaló, hogy nagyon szoros a mezőny, ennek ellenére a pontszerzés a célom Sanghajban. Javulnom kell az időmérőn, hogy legalább a második szakaszba eljussak, innen jó stratégiával már előrébb lehet lépni. Oda kell figyelnünk a gumikra is, mert ebből a szempontból a kínai sem könnyű pálya, sokat kell dolgoznunk pénteken, hogy a hétvége hátralévő részének nyugodtan futhassunk neki.”