Egyszer elakadt

Egyszer elakadt

Kimi Räikkönen egy hónappal ezelőtt az Arctic Lapland Rallyn mutatkozott be raliversenyzőként. A Forma-1-es világbajnok akkor Fiat Abarth Grande Punto S2000-esével a 13. helyet szerezte meg.

Kiminek bejött a rali, így a múlt heti bahreini tesztek után hazautazott, hogy a finn ralibajnokság újabb fordulóján, a Mikkeliben rendezett Vaakuna ralin indulhasson. A ferraris pilóta a 129 induló közül ezúttal a 17. helyen zárta a versenyt, de volt olyan szakasz is, amelynek végén összetettben a hetedik helyen állt. A top10-es eredmény reménye egy pályaelhagyásnál szállt el, amikor Räikkönen csak a nézők segítségével tudta folytatni a versenyt.

“Elég jó volt, de az utolsó előtti szakaszon elkaptunk egy hótorlaszt, és 7 percet veszítettünk. Ettől eltekintve jól éreztem magam. Szerencsére nem nekünk kellett lapátolni, a nézők nagyszerűek voltak, jó helyen akadtunk el, és segítettek kiszedni az autót a gödörből. Az én hibám volt, túl gyorsan vezettem” – mondta a futam után Räikkönen, aki nem zárta ki, hogy ha ráér, később is indul még raliversenyeken.