Míg az egykori Forma-2-es versenyző és superbike-futamszervező Maurizio Flammini Róma vezetésénél egy Forma-1-es verseny rendezéséért lobbizik, addig a Ferrari vezére, Luca di Montezemolo ellene agitál.  

Montezemolo kimondottan megveti az utcai versenyeket, az esetleges római versenyről pedig úgy gondolja, hogy az árthatna a többi olaszországi versenypályának.

“Egy újabb olaszországi futam egyszerűen elképzelhetetlen, hiszen így is annyi kihasználatlan pályánk van. Ott a kiváló Mugello, a nagy múltú Monza, Imola, Misano, Vallelunga” – sorolta az olasz.

A Ferrari-főnök szerint csakis egyszeri, különleges alkalomként kerülhetne sor futamra Rómában.

“Ha egyedi alkalom lenne Róma, nem állandó helyszín, akkor esetleg beszélhetünk róla” – nyilatkozta a Gazzetta dello Sportnak.

Monzában sem örülnek túlságosan a római tervnek, a város polgármestere, Marco Mariani egyenesen azt mondta, hogy Flammini “szégyenletes kísérletet tesz az Olasz Nagydíj ellopására.”

A Forma-1-ben jelenleg csak Spanyolországban van két verseny: a Spanyol Nagydíj Barcelonában és az Európa Nagydíj az új valenciai utcai pályán. 2006-ig Németország (Hockenheim és a Nürburgring) és Olaszország is két futamot rendezett, de a San Marinó-i Nagydíj néven futó Imola azóta kiesett a naptárból, és csak az Olasz Nagydíjnak otthont adó Monza maradt.