Róma utcai Forma-1-es futam rendezését fontolgatja, adta hírül a Reuters. Az ötletet már 1984-ben felvetette az egykori autóversenyző és superbike-szakember, Maurizio Flammini, és most újra ezért lobbizik a város vezetésénél.

“Flammini előterjesztette az elképzelését Gianni Alemanno polgármester úrnak, aki lehetségesnek nevezte azt” – nyilatkozta a városi tanács szóvivője.

Flammini 2011-től rendezne versenyt az örök város utcáin. Azt egyelőre nem tudni, hogy Róma a hagyományosan Monzában rendezett Olasz Nagydíjat venné át, vagy egy új nagydíjat hoznának létre.

A Forma-1-ben jelenleg három utcai verseny szerepel: Valencia, Szingapúr és Monaco, de Bernie Ecclestone városi futamokkal kapcsolatos megszállottsága miatt az elmúlt egy-két évben felmerült már Párizs, London, Berlin, Bécs, Moszkva és Mexikóváros neve is ebben a tekintetben.

Érdekes lenne a Ferrari-vezér, Luca di Montezemolo véleményét is hallani az esetleges római versenyről, ő ugyanis a jó öreg Bernie-vel ellentétben ki nem állhatja az utcai futamokat, és nemrég épp azon gúnyolódott, hogy hamarosan már a Vatikánban is futamot rendeznek majd.