A Toro Rosso csapatfőnöke, Franz Tost arra panaszkodik, hogy az elvileg a verseny szorosabbá tételét szolgáló új szabályok, műszaki módosítások épp azokat a kiscsapatokat hozzák hátrányba, amelyeken segíteniük kellene.
 
“A technikai szabályok mostani átírására a nagy csapatok sokkal gyorsabban reagálnak majd, mint mi, ugyanis nekünk egyszerűen nincsenek akkora erőforrásaink. Ha valami gond van az új elemekkel, a nagyobb csapatok könnyebben kezelhetik a dolgot. A kiscsapatoknak sokkal könnyebb a dolguk olyankor, amikor nagyjából állandóak a műszaki előírások” – magyarázta az osztrák szakember.

“Korábban is láthattuk már, hogy amikor nagy változás jött, a nagyobb csapatok gyorsabban reagáltak, a kisebbek pedig lemaradtak. Nem biztos, hogy fenn tudjuk tartani a tavalyi teljesítményünket” – mondta Tost.

A tavaly az anyacsapatot, a Red Bullt elverő, a konstruktőr versenyben a hatodik helyen végző faenzai gárda 39 pontot gyűjtött, és Sebastian Vettelnek köszönhetően története első futamgyőzelmét is megszerezte.

Nagyon valószínű, hogy hasonló eredmények nem jönnek majd idén, a korábbi résztulajdonos, Gerhard Berger is hasonló aggodalmaira hivatkozva szállt ki a csapatból tavaly év végén.