A Honda által magára hagyott brackley-i csapatnál gőzerővel dolgoznak azon, hogy a 2009-es idényben is indulhassanak a világbajnokságban. Bár vevő még nincs, ha a csapat időben talál tulajdonost, a Ferrari kész motorokat szállítani.

Az egykori Ferrari-alkalmazott, a “Honda” csapatfőnöke, Ross Brawn pár napja már azt nyilatkozta, hogy tárgyal a maranellóiakkal az esetleges motorszállítói kapcsolatról, mostanra pedig az olaszok is megerősítették, hogy a lehetőség nyitva áll.

“Megkerestek minket, hogy ellátnánk-e őket motorokkal, mi pedig igent mondtunk. Egyelőre itt tartunk” – nyilatkozta a Ferrari szóvivője a Reutersnek.

A Ferrari az elmúlt két évben saját csapata mellett a Toro Rossónak és  a Force Indiának is szállított erőforrásokat, és miután az utóbbi kiscsapat 2009-ben már a Mercedes partnere lesz, Maranellóban megvan a megfelelő kapacitás a gyártásra. Az üzlet nyélbeütésével azonban sietni kell, ugyanis a Ferrarinak is szüksége van néhány hétre a munka megkezdéséhez, és a brackley-i autó új motorhoz való átalakítása is időt vesz igénybe, a szezon pedig március végén elkezdődik, akárhogyan is állnak.

Több vevőt is szóba hoztak már a brackley-iekkel, de a Peugeot-Citroen, a mexikói milliárdos, Carlos Slim, és legutóbb Michael Schumacher is cáfolta, hogy a csapat megvásárlásán gondolkodna.