A Honda a pocsék 2007-es idény után 2008-ban ismételt. Bár egy kicsivel több pontot gyűjtöttek, mint egy éve, de a szorosabb mezőnyben még hátrébb végeznek idén, egyedül a Force Indiát sikerül megelőzniük.

A hétvégi Brazil Nagydíjtól sem várnak már semmit, a csapat futambeharangozójában a pilóták inkább csak a helyszín hangulatát dicsérik, mintsem, hogy valamit jósoljanak az eredményekkel kapcsolatban. Tavaly mindkét autó kiesett a versenyen, szegény Rubens Barrichello pedig, akinek könnyen a vasárnapi lehet a búcsúfutama, 15 hazai versenye közül 11-szer nem ért célba. Reméljük, idén sikerül.

A csapatfőnök, Ross Brawn az interlagosi verseny előtt is csak a jövőről beszél.

“2008 semmilyen tekintetben nem volt jó év a Honda F1 számára. Az erőforrásainkat már jó ideje 2009-re fordítottuk, és Brazíliában végre le is zárhatjuk ezt az idényt, hogy végre a hosszú távú tervre koncentrálhassunk, hogy újra versenyképesek legyünk.”

Brawn 2009-re tekint

Brawn 2009-re tekint

Brawn 2009-re tekint


Az angol szakember az Autosport.comnak azt is elmondta, hogy nagyon készül a csapat a téli tesztekre:

“A kilométereinket, és a gumikat a téli tesztekre tartogattuk, ez is látszott az idei teljesítményünkön. Azt hiszem, bármelyik csapatnál több érintetlen gumink van, ez egy nagyon tudatos döntés volt. Mindhárom téli teszten részt veszünk, dolgozunk majd a KERS-en, a gumikon, és a jövő évi aerodinamikai alkatrészeken. Végigteszteljük a telt, kismillió új alkatrészt próbálunk ki” – magyarázta Brawn.  

Az új autó bemutatását januárra jósolja a főnök, de a szezonkezdetre természetesen tartogatnak majd egy újabb verziót:

“Azt hiszem, teljesen általános, hogy a csapatoknak van egy korai és egy késői verziója az autókból Mivel az első futam csak március végén lesz, mindenki leleplezi majd az autót, de nem akarja az összes titkát felfedni már januárban. Az idény kezdete előtt jövünk majd a B-verzióval.”