Sebastien Bourdais felemás bemutatkozóidény után türelmetlenül várja, hogy kiderüljön, kap-e egy második esélyt is a Forma-1-ben. A Toro Rosso sokáig kivár, és annak ellenére sem igyekeznek lekötni a franciát, hogy a szezon utolsó harmadában kezdett magára találni.

Úgy hírlik, hogy Bourdais maradásának legfőbb ellenzője a Red Bull pilótaprogramjának vezetője, Helmut Marko, aki mindenképpen a GP2-es Sebastien Buemi és a volt versenyző, jelenleg Force Indiá-s Vitantonio Liuzzi párosát szeretné látni 2009-ben a csapatnál.

Bourdais azt mondja, hogy nem várhat túl sokáig, ha az idény végéig nem válik biztossá az F1-es állás, akkor a tengerentúlon kell lehetőségeket keresnie – négyszeres ChampCar-bajnokként mondjuk nem lesz azért nehéz, de jobb lenne a Forma-1-ben maradni.

Merre tovább?

Merre tovább?

Merre tovább?


“A Toro Rosso főnökei nem kapkodják el a döntést a sorsomról. Aggaszt, hogy a Forma-1-en kívülről kapott ajánlataimra viszont hamarosan választ várnak. Remélem, hogy kapok egy második esélyt, mert ez egy nagyon nehéz idény volt, talán a pályafutásom legrosszabbja, nem tudtam igazán nyomot hagyni” – mondta a pilóta a francia L’Equipe-nek.

Ugyanennek a lapnak nyilatkozott a Renault-főnök, Flavio Briatore is, akinek csapatával szóba hozták már Bourdais-t, de az olasz szakember azt mondta, hogy a 29 éves versenyző már túl öreg lenne, és hogy fiatalokat akar.

Hely pedig épp akadhatna a Renault-nál jövőre, mert ha Fernando Alonso marad is, Nelsinho Piquet-t valószínűleg már az elmúlt versenyeken mutatott jobb eredményei sem mentik meg, de a helyére így biztosan nem Bourdais kerül, sokkal inkább a brazil Lucas di Grassi vagy esetleg a szintén fiatal és tehetséges francia, Romain Grosjean.