Senna és Piquet is kitúrhatja

Senna és Piquet is kitúrhatja

A brazil olajvállalat, a Petrobras a hírek szerint jövőre elhagyja a Williamst és a Hondához igazol. Úgy tudni, hogy a cég súlyos milliókat lenne hajlandó fizetni, ha a csapat egyik autójába Bruno Sennát ültetnék.

A csapattal hamarosan tesztelő, a GP2-ben idén második helyen végző ifjú brazil minden valószínűség szerint honfitársát, Rubens Barrichellót váltaná. A veterán pilóta azonban nagyon nem akar még menni, állítólag még arra is hajlandó lenne a maradásért, hogy a tél folyamán Jenson Button “súlycsoportjára” fogyjon, azaz 8 kg-ot dobjon le.

Ezzel együtt sem valószínű azonban, hogy a 36 éves versenyző jövőre megkezdheti 17. F1-es idényét, ugyanis szintén pletykálják, hogy ha Senna valamiért nem is válik be, a csapat egy másik brazilt, a Renault-nál egyelőre bizonytalan helyzetű Nelsinho Piquet-t is választhatja helyette.

Barrichellót egyébként pár hete szóba hozták az amerikai IndyCar-sorozat egyik élcsapatával, a Penskevel is, a pilóta azonban a hétvégén cáfolta, hogy a tengerentúlra készülne, és azt állította, hogy az egészet csak a sajtó találta ki.