Di Resta - a McLaren benyomja a kiscsapathoz?

Di Resta – a McLaren benyomja a kiscsapathoz?

Bár a Force India tulajdonosa, Vijay Mallya múlt pénteken Sanghajban bejelentette, hogy az idei versenyzők, Giancarlo Fisichella és Adrian Sutil 2009-ben is maradnak, a McLarennel tervezett együttműködés nyilvánosságra kerülésekor már megemlített Paul di Resta neve újra felmerült.

A jelenleg a Német Túraautó-bajnokságban a Mercedesnél versenyző skót fiatal a McLaren kiszemeltje, sőt a csapattal tesztel is a héten, de egyelőre nem kívánják az autóba ültetni, az viszont egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy a Force Indiánál szereznek neki egy helyet, hogy egy-két évig ott edződjön.

A skót The Herald a pilótához közel álló források alapján legalábbis úgy tudja, hogy ha di Resta jól teljesít ma és holnap a McLaren volánja mögött, akkor a fenti forgatókönyv érvényesülhet. Di Resta feltehetően Sutilt válthatná. Bár a hírt senki nem erősítette meg hivatalosan, a lap a McLaren főnökét, Ron Dennist így idézi:

“Megvan a lehetősége, hogy Paul a Forma-1-be kerüljön. Egyelőre nem feltétlenül a McLarennél, de az biztos, hogy a képessége megvan ahhoz, hogy sikeres legyen a sportban.”

Di Resta egyébként 2006-ban a Forma-3 Euroseriesben legyőzte az azóta már F1-es futamgyőztes Sebastian Vettelt, és idén a DTM-ben is a második helyen áll, valóban tehetséges.