F1: Hazudtak Kanadáról? 2 Az FIA két héttel ezelőtt nyilvánosságra hozta a Forma-1-es világbajnokság 2009-es versenynaptárát, amelyben nagy meglepetésre nem szerepelt a Kanadai Nagydíj. Egyértelmű indoklás még azóta sem látott napvilágot, de a versenyeket szervező Bernie Ecclestone utalt arra, hogy a kihagyás oka a kanadai rendezők “három éve halmozódó tartozása” volt.

A Kanadai Nagydíj szervezői nyilatkozatban cáfolták ezt, és azt állítják, hogy csakis 2008-at illetően nincs rendben az elszámolás.

“Keményen dolgoztunk azon, hogy a teljesítsük a 2008-as kötelezettségeinket, mialatt Ecclestone úr minden figyelmeztetés nélkül, egyoldalúan kidobta a Kanadai Nagydíjat a 2009-es naptárból. Teljesen hamis azt sugallni, hogy a szervezetünk nem fizetett volna az elmúlt három évben” – írják.

Hogy mi lesz a Kanadai Nagydíj sorsa, egyelőre teljesen homályos, de a Francia Nagydíj szervezőinek bejelentése, miszerint jövőre nem rendeznek futamot – és amire az FIA még magyarázatot vár -, talán megkönnyítheti a verseny visszahelyezését.