Hamilton letolta a pályáról Räikkönenéket

Hamilton letolta a pályáról Räikkönenéket

Bár Kimi Raikkönennek nem szokása a magyarázkodás és a vádaskodás, de úgy tűnik, hogy a hétvégi Japán Nagydíjon történtek megfeküdték a világbajnok gyomrát. A finn szerint Hamiltonék első kanyarbeli produkcióján a győzelme úszott el.

“Jól sikerült a rajt, a többiek előtt voltam, ahogy terveztük. Ha az ember elsőként fordul be az első kanyarba, akkor elsőként is kellene kijönnie. Fogalmam sincs, hogy a mögöttem jövők mit gondoltak! Olyan későn fékeztek, hogy elkerülhetetlen volt a káosz. A két McLaren érthetetlenül hibázott, és tulajdonképpen elvették tőlem a lehetőséget, hogy a győzelemért versenyezhessek” – nyilatkozta a finn.

“Ha sikerült volna sértetlenül túljutnom az első kanyaron, győzhettem volna. Ehelyett a lassabb autók mögé szorultam be. Mindent beleadtam, de az üres pálya előnye hiányzott.”

Räikkönen a Fujiban szerzett 3. helyével végképp kiszállt a bajnokságból.

“Igaz, hogy a vasárnapi eredmény után búcsút inthettem a bajnoki címnek, de már Spa óta tudta, hogy nincs sok esély. Ha ott nyertem volna, akkor még az én kezemben lett volna a sorsom, de a kiesés után ez már csak idő kérdése volt.”