A Forma-1-be idén négyszeres ChampCar-bajnokként megérkező Sebastien Bourdais sürgeti a csapatvezetést, hogy döntsenek a jövő évi szerződéséről, mert attól tart, hogy jövőre állás nélkül maradhat. A Toro Rossót az év végén biztosan elhagyja Sebastian Vettel, aki a Red Bulnál folytatja 2009-ben, a kiscsapat vezetése pedig egyelőre több versenyző leigazolását is mérlegeli.

Bourdais mellett Takuma Sato, és a két GP2-es, Sebastien Buemi és Bruno Senna is a jelöltek között van. Ha csak az idény vége után választanak, lehet, hogy Bourdais már nem is lesz a lehetőségek között.

“Hivatásos autóversenyző vagyok, nem tehetek mindent függővé a várakozástól. Ha mondjuk decemberben úgy döntenek, hogy valaki mással folytatják, akkor munka nélkül maradhatok, ezért én nem várhatok olyan sokáig” – mondta a francia.

Megérdemelne még egy évet

Megérdemelne még egy évet

Megérdemelne még egy évet


“Kellene a döntés, de nincs mit tennem. Ez már nem rajtam múlik. A helyzet kicsit bonyolultabb, mint szeretném, és sajnos rajta is veszíthetek, de nem tudok mit tenni” – magyarázta Bourdais, aki múlt hétvégén Japánban idei legjobb eredményét érte el – bár a büntetés miatt ezt elvették tőle végül.

A javuló forma azonban talán meggyőzi a csapat vezetőit, a legutóbbi verseny után a csapatigazgató, Franz Tost ugyanis méltatóan nyilatkozott a pilótáról. Bourdais mellett szólhat a ChampCarban slick gumikkal gyűjtött nagy tapasztalata is, hiszen 2009-ben már a Forma-1-ben is minta nélküli abroncsokkal versenyeznek majd.