Mivel a Honda egyáltalán nem sieti el a 2009-es pilótafelállás bejelentését, jelenlegi versenyzőik közül a veterán Rubens Barrichello jövője egyre bizonytalanabb. A csapat a brazilt leginkább Fernando Alonsóra cserélné, de ha őt nem is tudják megszerezni, a GP2-es Bruno Senna is a képben van.

16 évnyi F1-es versenyzés után így a 36 éves Barrichellónak más lehetőség után kell néznie, ha még vezetni szeretne – a minden idők legtapasztaltabb Forma-1-ese címet idén elhódító brazil Amerikában kereshet magának helyet. Egyik lehetősége hazájában beszállni valami versenysorozatba, de Észak-Amerika sincs kizárva, sőt.

Ide ülhet be

Ide ülhet be

Ide ülhet be


A legújabb hírek szerint Barrichello az IndyCar egyik élcsapatánál, a Penskenél tesztelhet majd az F1-es idény végét követően. A próbára a floridai Homestead oválpályán kerül majd sor. A veterán esélyeit növeli, hogy az IndyCar sorozat motorszállítója a Honda, így hátszelet is kaphat elhelyezkedésben.

Barrichello az idén az IRL-ben második helyen végző, de adócsalási ügye miatt bizonytalan jövőjű honfitársát, Helio Castronevest válthatja.