Leveti vagy csak újragombolja?

Leveti vagy csak újragombolja?

Fernando Alonso tegnap Fujiban arra utalt, hogy már tudja, hol versenyez 2009-ben, bár elárulni még nem akarta a döntést.

“Igen, nagyjából már meghoztam a döntést. De a bejelentéssel mindenképpen várok a Brazil Nagydíj utánig” – mondta a spanyol.

Legvalószínűbb, hogy a kétszeres bajnok a Renault-nál vezet majd 2009-ben is, miután a legkomolyabb kérő, a BMW a hét elején véglegesítette a felállását. A német csapatról Alonso egyébként azt mondta, hogy nem is volt komoly a szerződés lehetősége.

“Nem volt igazi lehetőség. Számukra sem, mert elégedettek voltak a mostani versenyzőikkel, nem is volt komoly tárgyalás.”

Ezzel együtt semmit sem lehet biztosra venni, a Honda még egy pilótát sem igazolt a következő szezonra, és az Alonsót a Ferrarihoz kötő pletykák sem szűntek meg, sőt. A legutóbbi híresztelések szerint a spanyol Santander bank annyira elszánt, hogy újra Alonsót szponzorálhassa, hogy hajlandó lenne a csúnyán alulteljesítő Kimi Räikkönen szerződését nagyjából 50 millió dollárért kivásárolni a Ferraritól, és a kétszeres bajnok nagyjából hasonló tiszteletdíját kifizetni, ha az olasz csapat beültetné őt az autóba – akár már jövőre is. Vad pletyka, az biztos…  

Alonso egyébként a motorok egységesítését célzó elképzelésekről is nyilatkozott az újságíróknak,érdekes módon épp ellentétesen, mint a Renault-főnök, Flavio Briatore, aki szerint több csapat is kijátszotta a fejlesztési tiltást, amely miatt a francia csapat lemaradt:

“Nem is tudom, hogy jó lenne-e ez. Nekem nem igazán tetszik, hiszen ott van az ötéves fejlesztési stop, most meg két év után változtatnának” – mondta.

Ki tudja, lehet, hogy Alonso már a Ferrari motorjának erőfölényén spekulál?