Toro Rosso vagy Honda?

Toro Rosso vagy Honda?

A néhai Ayrton Senna unokaöccse, az idén a GP2-ben második helyezett Bruno Senna állítása szerint a Toro Rossónál vagy a Hondánál kaphat 2009-ben versenyzési lehetőséget. A 24 éves brazil a Reutersnek úgy nyilatkozott, hogy jók a kilátásai arra, hogy ne csak tesztpilótaként, hanem rögtön versenyzőként léphessen az F1-be.

“Mindent megteszek, hogy meggyőzzem őket, én vagyok a legjobb választás. A lehetőségeim jók, a versenytársak pedig nem túl fenyegetőek” – mondta.

A Toro Rossót jövőre elhagyó Sebastian Vettel helyére a csapat mindenképpen beültet valakit, és Sebastien Bourdais helye sem biztos még. A kiscsapat üléseiért Senna mellett a GP2-es Sebastien Buemi, és Takuma Sato verseng, de a legesélyesebbnek a svájci Buemi tűnik.

A Honda 2009-re valószínűleg megtartja Jenson Buttont, de a veterán Rubens Barrichello jövője már egyáltalán nem ilyen biztos, így itt van talán a legtöbb keresnivalója Sennának. A fiatal brazil azt mondta, hogy ha csak tesztelői állást kap a Forma-1-ben, akkor 2009-ben is versenyez majd a GP2-ben.