A Forma-1-es sztárok között nem ismeretlen a szállodabiznisz. David Coulthardnak sokáig volt hotelje Monacóban, Michael Schumacher előbb egy kisebb  felhőkarcolóhoz adta a nevét, most pedig hét a világ különböző pontjain építendő, a bajnoki címet reprezentáló épületbe fektet be.

Nem akar lemaradni Lewis Hamilton sem, az idei bajnokság egyik esélyese Grenadán fektet be. 20 millió fontért, azaz 6,4 milliárd forintért megvett a Grand Beach of Grenada tengerparti szállodát. Ezen túlmenően mintegy 10 millió fontért egy tengerparti területet is megvásárolt a kormánytól a McLaren versenyzője. Bár többen sötét üzletről beszéltek, a vizsgálatok utána kormány tisztázta a Hamilton családot.


Ügyes húzás ez pilótától, aki a Grenadai Függetlenségi Nap vendége volt, hiszen ismertségével könnyedén lendítheti fel a turizmust a szigeten, így sok hasznot hajtva magának is. Nem véletlen esett Grenadára a választás, hiszen a Hamilton család onnan származik, bár Lewis már Angliában születtet. Ez az üzlet is része annak a stratégiának, amellyel a következő öt évben Hamilton 75 millió fontot kereshet majd.

Grenada a közép-amerikai Kis-Antillákon található – két nagy és több kisebb szigetből álló – ország, amelyet Kolumbusz Kristóf fedezett fel 1498-ban A szigetet 1762-ben az angolok foglalták el, majd ezután kétszer cserélt gazdát. 1958 és 1962 között a Nyugat-indiai Föderáció tagja volt, 1967-ben Nagy-Britannia társult állama lett. A teljes függetlenséget 1974. február 7-én kiáltották ki a brit nemzetközösség tagjaként.

Forrás: wikipedia