A mezőny egyetlen pont nélküli csapata, a Force India végleg befejezte az idei fejlesztéseket, már semmilyen újítást nem vetnek be a maradék három versenyen. Az eredmények ezután már a körülményeken és a szerencsén múlhatnak.

“Semmi komoly fejlesztésünk nincs már az utolsó három futamra. Szerintem a legtöbb csapat már semmi különössel nem készül a tengerentúli versenyekre, mindenki a jövő évre koncentrál, amikor elég alaposan megváltoznak a szabályok. Nálunk a teljes mérnöki háttér 2009-cel foglalkozik már” – mondta a csapat technikai igazgatója, Mike Gascoyne.

Az angol szakember szerint elég bosszantó, hogy a fejlődés ellenére idén még nem sikerült pontot szerzniük.

A fejlődés megvan, csak az eredmény hiányzik

A fejlődés megvan, csak az eredmény hiányzik

A fejlődés megvan, csak az eredmény hiányzik


“Nagyon csalódottak lennénk, ha nem sikerülne, ugyanis sokkal versenyképesebbek a csapat most, mint egy évvel ezelőtt volt. De a Forma-1-es verseny nagyon szoros jelenleg. Jelentősen fejlesztettük a műszaki oldalunkat, sokat költöttünk a gyárra és a szélcsatornára, így, bár bosszantó, hogy nem jönnek a jobb eredmények, sokkal jobban állunk mint egy éve” – magyarázta Gascoyne.

A Force India, pontosabban elődje, a Spyker tavaly egyetlen pontját a Japán Nagydíjon, Fujiban szerezte, ami akár jó előjel is lehet a csapatnak a hétvége előtt.