A városi pályán szépíthetnek

Mindenki a helyén marad

Mindenki a helyén marad

A BMW Sauber csapat ma hivatalosan bejelentette, hogy pilótafelállásuk a 2009-es idényben sem változik, jövőre is a lengyel Robert Kubica és a német Nick Heidfeld versenyez majd náluk. A tesztpilóta továbbra is az egykori Jaguar- és Red Bull-versenyző, az osztrák Christian Klien lesz.

„Úgy látjuk, hogy Nick és Robert erős versenyzőpáros, Christian pedig nagyon tapasztalt tesztelő. Biztosak vagyunk abban, hogy velük jövőre is teljesíthetjük a csapat negyedik idényére kitűzött céljainkat” – írta a csapatfőnök, Mario Theissen a BMW közleményében.

A csapat első futamgyőzelmét Kanadában megszerző Kubica jövő évi helye a BMW-nél nem volt kétséges már jó ideje, de német csapattársa időmérős gondjai miatt nem volt biztonságban, mostanra azonban ő is összeszedte magát. Kubica 64 pontjával jelenleg a harmadik, és még esélyes a bajnoki címre, míg Heidfeld mindössze 8 ponttal lemaradva az ötödik helyen áll, hajszálnyival a világbajnok, Kimi Räikkönen mögött.

A bejelentés több pletyka végét is jelenti, mostantól biztos, hogy Fernando Alonso nem megy a német-svájci csapathoz, sőt az is egyre valószínűbb, hogy a Renault-nál marad, ahogy a Heidfeldet a Hondához kapcsoló találgatások is értelmüket veszítették.