A nap legboldogabb F1-ese

A nap legboldogabb F1-ese

Nick Heidfeld nem lehetett a legnyugodtabb ember az elmúlt hónapokban, ugyanis a német versenyző szerződése az idény végéig tartott a BMW Sauberrel, a csapat pedig a legkevésbé sem kapkodta el a hosszabbítást.

Heidfeld az év nagy részében küszködött az időmérő edzéséken, alig egy-két alkalommal tudta csak megverni Robert Kubicát, és így a versenyeredmények is elmaradtak a várttól (bár így is begyűjtött négy második helyezést). A csapatnál sokáig lebegtették Heidfeld jövőjét, és amikor felröppentek Fernando Alonso BMW-s szerződtetéséről a pletykák, egyértelmű volt, hogy a spanyol kinek a helyére ülhetne.

Az elmúlt időszakban Heidfeldet hírbe hozták a Renault-val, a Hondával, a Williamsszel és a Toro Rossóval is, ma azonban véget értek a találgatások, a BMW bejelentette, hogy 2009-ben is náluk versenyez majd “Quick Nick”. A 31 éves versenyző negyedik idényét kezdi majd a csapattal jövőre, összesen pedig hetedik alkalommal ül majd Sauber nevű autóban.

“Nagyon örülök a bejelentésnek, és a csapat irántam tanúsított bizalmának. Mindig is mondtam, hogy örömmel maradok a BMW Sauberrel, mert a csapattal sikerült elérnünk a kitűzött céljainkat, és nagyon bízom benne, hogy jövőre már a bajnoki címért küzdhetünk majd” – mondta ma Heidfeld.

“Voltak alkalmak idén, amikor sem én, sem a csapat nem lehetett elégedett a dolgok alakulásával, de végig összetartottunk, és sikerült túljutnunk a nehezén” – tette hozzá.

Heidfeld pillanatnyilag 56 ponttal a bajnokság ötödik helyén áll, egyetlen ponttal lemaradva a világbajnok, Kimi Räikkönen mögött.