Nem túl hihető

Nem túl hihető

A francia RMC rádióban azt állították, hogy Sebastien Bourdais képbe került a Renault-nál 2009-re. Francia pilóta a francia csapatnál – jól hangzik, de nagyon valószínűtlen.

Bourdais ugyanis, aki hosszú évek várakozása után idén a Toro Rossónál mutatkozhatott be az F1-ben, még évekkel ezelőtt összeveszett a Renault csapatfőnökével, Flavio Briatoréval, amiért az nem volt hajlandó lehetőséget adni neki a száguldó cirkuszban, Bourdais akkor ki is jelentette a csapatról, hogy ő “nem való oda”.

Persze a Renault-nál egyelőre semmi sem biztos a jövő évvel kapcsolatban, bármi előfordulhat. Ha Fernando Alonsót nem sikerül megtartaniuk, akkor akár még Bourdais is szóba jöhet, de az is lehet, hogy a 28 éves “újonc” épp Nelsinho Piquet-t váltja majd, bár az ő helyére sokkal hihetőbb jelölt a brazil Lucas di Grassi, sőt még a Bourdais-hoz hasonlóan francia tesztpilóta, Romain Grosjean is.

A jelenleg legvalószínűbb forgatókönyv szerint egyébként Alonso maradni fog jövőre is, Piquet-t pedig di Grassi váltja majd.