Alonso helyett ő is jó lesz

Alonso helyett ő is jó lesz

Jenson Button jövője egyre biztosabbnak tűnik a Hondánál – Szingapúrban már azt beszélték, hogy az angol aláírt a csapathoz -, de úgy tűnik, hogy másik versenyzőjüket, a veterán Rubens Barrichellót elbúcsúztatják az év végén.

Jó ideje nem titok, hogy a japán alakulat örömmel leszerződtetné Feranando Alonsót, azonban egyáltalán nem biztos, hogy a spanyol elhagyja a Renault-t. Mivel a kétszeres világbajnok megszerzése nem garantált, így a csapat másfelé is nézelődik, a BMW-s Nick Heidfeld is a jelöltek között van.

Bár Hedifeldnek állítólag szerződése van a német alakulattal 2009-re is, hullámzó teljesítménye miatt a csapat lehet, hogy elengedi az idény végén. Ha ez megtörténik, a Hondánál lesz helye.  

“Beszéltem már Nickkel, és nem csak egy köszönésről volt szó” – mondta a csapat igazgatója, Nick Fry.

A német pilóta neve egyébként felmerült már a Renault-val kapcsolatban is, egy Alonso-Heidfeld csere esetére, ugyanez a forgatókönyv megjelent már williamses verzióban is, és a Toro Rossónál is megfontolnák, hogy elvigyék-e, ha szabad lenne.

Persze nem csak Heidfeld lehet esélyes a Hondás állásra, a GP2-ben idén második helyen végző Bruno Senna is képbe került – bár úgy tudni, hogy a csapatfőnök, Ross Brawn először inkább csak tesztpilótaként alkalmazná a brazilt.