Piquet helyett di Grassi jön

Piquet helyett di Grassi jön

Az Autosport megbízható forrásokra hivatkozva arról ír, hogy Nelsinho Piquet-nek már nincs sok ideje hátra, az utolsó három futam után búcsúzhat a versenyzői állásától.

Az év elején tesztpilótából előléptetett brazilnak nem sikerült meggyőznie a csapatot és a főnököt, Flavio Briatorét, egy-két pontszerzés, és a szerencsés hockenheimi dobogó nem lesz elég ahhoz, hogy jövőre is versenyezhessen. Piquet helyére honfitársa, az általunk is nagyra tartott Lucas di Grassi ülhet, aki idén hat futam kihagyásával is a harmadik helyen végzett a GP2-ben.

A 24 éves di Grassi a Renault utánpótlásprogramjának tagja, és az F1-esek utolsó, jerezi tesztjén állítólag lenyűgözte a csapatot, nemcsak gyorsaságával, hanem azzal is, hogy milyen könnyen beilleszkedett, és elkapta a munka ritmusát.

Úgy tudni, hogy Flavio Briatore kiajánlotta Piquet-t a Toro Rossónak, de a faenzai kiscsapatnak csak akkor kellene a nagynevű újonc, ha komoly pénzt is hozna. Ha ők nem viszik, akkor könnyen lehet, hogy egyévnyi versenyzés után újra tesztpilótává fokozzák le a brazilt a Renault-nál.

Természetesen sok múlik Fernando Alonso döntésén is, amíg a kétszeres világbajnok jövő évi helyzete nem tisztázódik, a Renault sem véglegesíti a 2009-es pilótafelállást.