Két évet vártak a győzelemre

Két évet vártak a győzelemre

“Sokat jelent ez a győzelem. Persze mindig a futamgyőzelemre készülünk, de általában pénteken ki szokott derülni, hogy nincs rá esélyünk. Most egy kicsit más volt a helyzet, rögtön versenyképesek voltunk. Bár nem volt szimulátorunk, nem készültünk semmivel a versenyre, már az első szabadedzéstől gyorsak voltunk. Reméltük, hogy meg is lesz az eredménye ennek, de az időmérő után a reményeink el is szálltak, hiszen ha a 15-16. helyről rajtol az ember, akkor nagyjából mindennek vége. Most azonban megint láthattuk, hogy milyen kiszámíthatatlan a Forma-1” – mondta Alonso a szingapúri győzelme után.

A kétszeres világbajnok azt is hozzátette, hogy a Renault fejlődött idén a legtöbbet, és mostanra a BMW-t is beérték, sőt talán meg is előzték. A spanyol azonban azt is sietett tisztázni, hogy a mostani győzelem nem garantálja, hogy 2009-ben is a csapattal marad. Úgy tudni, hogy Alonso kétéves renault-s szerződése tartalmaz olyan eredményekre vonatkozó feltételt, amely alapján már az idei év végén távozhat.

“Nem, azt nem mondtam, hogy emiatt biztosan maradok. De szeretnék köszönetet mondani a csapatnak, mert ahogy már mondtam, folyamatosan dolgoznak az autón. És annak ellenére, hogy már a jövő évi autón is munkálkodnak, az idei teljesítményről sem feledkeztek meg, most, négy futammal a vége előtt is új első szárnnyal álltak elő. A győzelem az idei és a jövő évi fejlesztések jutalma, de a 2009-es döntésemet nem befolyásolja. Bár ahogy mindig is mondtam, a Renault az első számú jelöltem, mert ennél a csapatnál otthon érzem magam” – magyarázta a spanyol, aki a Renault mellett választhatja az őt tárt karokkal váró Hondát vagy a BMW-t is 2009-ben.

A győzelem után egyébként a csapatfőnök, Flavio Briatore is igyekezett lehűteni a találgatásokat Alonso maradásával kapcsolatban: “Hát, nem a győzelmen múlik a dolog. De jó a kapcsolatunk Fernandóval, megbeszéljük a dolgokat, és elfogadjuk majd a döntését. Egyelőre csak ennyit mondhatok” – nyilatkozta az olasz Szingapúrban.