Jó helyre kerül?

Jó helyre kerül?

Sebastian Vettel monzai győzelme után a háromszoros világbajnok, Niki Lauda felvetette, hogy a fiatal németnek meg kellene gondolnia, hogy valóban a Red Bullnál akar-e versenyezni, amikor a Toro Rosso sokkal versenyképesebbnek látszik.

“Vettel csinálhatna egy összehasonlító tesztet a Toro Rossóval és a Red Bull-lal, és csak utána kellene döntetnie” – mondta Lauda, aki szerint a két csapat milliárdos tulajdonosa, Dietrich Mateschitz is megértené a helyzetet: “Mateschitz egy logikusan gondolkodó ember, a legfontosabb pedig a márkanév sikere. Ezért ha úgy látja, hogy Vettelt jobb a Toro Rossónál hagyni, akkor szerintem meg is teszi majd.”

Maga Vettel egyáltalán nem gondolja úgy, hogy rosszul jár majd jövőre:

“Egyáltalán nem! Meg vagyok győződve róla, hogy ez a helyes döntés. Persze sok munka lesz. De szerintem nem lenne fair azt mondani, hogy a Red Bull rosszabb, mint a Toro Rosso. A mi helyzetünket ismerem jól: keményen dolgoztunk, és megérdemeltük a monzai eredményt, míg a Red Bull-nál talán nem sikerült kihozniuk mindent a csomagból az utóbbi futamokon. Idén olyan szoros a középmezőny, hogyha elvesztünk két századot itt, három századot amott, máris összejött fél másodperc, ami óriási különbséget jelenthet a rajtrácson.”

A friss futamgyőztes a múlt héten Jerezben két napig a Red Bullt tesztelte, majd az utolsó, harmadik napon a Toro Rossóba ült vissza, és úgy érzi, hogy nem sok különbség van a két autó között:

“Nyilván a két autó nagyon hasonló, a különbséget az emberek jelentik, de ez is volt az oka annak, hogy az RB4-est teszteltem, így megismerkedhettem a csapattal, egy kis ízelítőt kaptam abból, hogy milyen velük a munka. Ez pedig igazából fontosabb annál, mint hogy milyen az autó. Nagyon bízom a jövő évben, és egyáltalán nem gondolom, hogy visszalépés lesz majd” – nyilatkozta a 20 éves versenyző.