Kemény tárgyalás volt

Kemény tárgyalás volt

Az FIA fellebbviteli bírósága tegnap ült össze, hogy megtárgyalja a McLaren Lewis Hamilton belgiumi büntetésével kapcsolatos fellebbezését. Az eredmény még mindig várat magára, de az elhangzottakról és a történtekről viszonylag sokat lehet már tudni.

Ami kimondottan érdekes, hogy a tárgyaláson nem kettő – az FIA és a McLaren -, hanem három fél vett részt, ugyanis a Ferrari képviseletében a csapat jogásza, Nigel Tozzi is kérdéseket tett fel, és érvelt. Eltekintve attól az apróságtól, hogy ez teljes abszurdum, ugyanis a Ferrari nem kezdeményezett semmilyen eljárást, és a józan ész szerint csak passzív “elszenvedői” voltak a büntetés számukra pozitív következményének. Érdemes kiemelni, hogy Tozzinak sikerült addig hergelnie Hamiltont, amíg az végül jól ki nem osztotta az ügyvédet.

“Maga autóversenyző? Nem. Én nyolcéves korom óta az vagyok, oda-vissza ismerem az egészet, ezért is vagyok a legjobb a munkámban. Egy képzett versenyző a másodperc töredéke alatt hozott döntéséről van itt szó, amit senki nem érthet meg, ha nem versenyez a Forma-1-ben” – tette helyre a jogászt a mclarenes.

Az eljárás után Hamilton elmondta, bízik benne, hogy a bírók “meglátják az igazságot”, a tárgyalótermi csetepatéról pedig így nyilatkozott:

“Kimondtam, amit gondoltam, mert úgy éreztem, hogy lekezelően bántak velem, pedig nem vagyok hülye. Nekem is megvan a saját véleményem.”