Jövőre már jó lenne győzni

Jövőre már jó lenne győzni

A tavaly Spyker néven bukdácsoló egykori Jordan csapatnál 2007 második felében szerzett többségi tulajdont az indiai milliárdos, Vijay Mallya, akiknek irányítása alatt a már Force India névre keresztelt kiscsapat ugyan felzárkózott a mezőnyhöz, de a világot nem váltotta meg idén.

A tulajdonos szerint 2008-ban nem is ez volt a cél, a nagy ugrás jövőre következik.

“Így látom a csapat fejlődését: lehetnénk versenyképesebbek, de az igazi próba 2009 lesz. Mindig is mondtam, hogy 2008-ban csak apró lépéseket teszünk majd, például bejutunk az időmérő második szakaszába, és azt hiszem, ezt el is értük” – magyarázta Mallya, aki azért szemérmesen hallgat arról, hogy a pontszerzés is az idei teendők listáján van, egyelőre kipipálatlanul.

“Már most is versenyben vagyunk, meg tudjuk verni a Hondákat és a Williamseket. “009-ben már nem lesz pardon, és én mindent meg is teszek majd, hogy a lehető legjobban teljesítsünk” – tette hozzá.

Mallya egészen odáig merészkedik, hogy a Toro Rosso monzai győzelme kapcsán a Force India esélyeiről is elábrándozzon:

“Boldogabb már nem is lehettem volna [Monzában]. Gratuláltam Gerhard Bergernek és Franz Tostnak (a Toro Rosso vezetői) az időmérő után, aztán újra a versenyt követően. Nagyszerű, hogy bebizonyosodott, hogy független csapatok is győzhetnek. Hatalmas ösztönzés ez a Force Indiá-nak is, remélem, jövőre már is mi ebben a helyzetben lehetünk.”

A tulajdonos a hétvégi Szingapúri Nagydíjra esőt vár, de úgy gondolja, hogy ez nem jelent majd előnyt csapatának.

“Esőben tényleg lutri lehet a futam. Én már 25 éve szingapúri lakos vagyok, így állíthatom, hogy minden este esik. Nem kell imádkozni az esőért, jön magától. Azt mondják, hogy a Force Indiá-nak jól jön az eső, de igazából mindenkit ugyanúgy érint. Nem csak mi kapunk különleges lehetőséget. Ahogy minden pilótának, úgy a mieinknek is nagy feladat.”