Nekik jobban hisz, mint másoknak

Nekik jobban hisz, mint másoknak

Kimi Raikkönen Monzában bejelentett szerződéshosszabbítása után biztossá vált, hogy Fernando Alonso jó darabig nem fog még a Ferrarinál versenyezni, a spanyol mondjuk nem is számított ilyesmire:

“Nem lepett meg, mert beszéltek már ilyesmiről, szóval tudtam, hogy meghosszabbítja majd a szerződését. Amióta biztos a dolog, már 2009-re koncentrálok, nem nagyon érdekel még 2010. A legfontosabb most, hogy a legjobb helyet találjam a jövő évre” – nyilatkozta a kétszeres világbajnok egy rádióinterjúban.

A Honda és a BMW is nagyon szeretné elvinni 2009-re Fernando Alonsót, aki azonban egyelőre a Renault-t tartja az első számú lehetőségnek, a Ferrari pedig csak évek múlva lesz újra téma:

“Ahogy mindig is mondom, első a Renault, mert őket jól ismerem, és tudom, hogy jól tudják végezni a munkájukat, még ha idén nem is ment minden a legjobban. Ha mégsem, majd meglátom, mi lesz. 27 éves vagyok, sok minden változhat, ha maradok még 7-8 évet a Forma-1-ben, akkor kiköthetek valamikor a Ferrarinál is.”

Alonso még nem nagyon tájékozódott csapata 2009-es autóját illetően, de épp ezért egyelőre nem is írja le a Renault jövő évi kilátásait.

“Nem sokat láttam belőle, mert a hátralévő versenyekre koncentrálok, de biztosan nagyon bíznak benne, ilyenkor minden csapatnál nagy reményeket táplálnak a következő évvel kapcsolatban. Mindenki nagyon bizakodó, az ember aztán vagy hisz nekik vagy nem. Én általában hiszek, mert sok örömöm volt velük, kétszer is bajnoki autót adtak nekem, így nem nehéz meggyőzni” – mondta a spanyol.