A Toro Rosso és kisebb mértékben a Force India is sokat köszönhet a Ferrarinak, ugyanis a motorszállítótól kapott erőforrások nagyon jól muzsikálnak mostanában. Bár a Red Bull kisebbik csapatával kapcsolatban nemrég felmerült, hogy jövőre Honda motorra váltanak, a hír kacsának bizonyult.

“A Ferrari nemcsak egy kiváló erőforrást adott nekünk, hanem egy olyan csapatot is, amely nagyon jól dolgozik velünk. Nagyon elégedettek vagyunk a maranellói partnerséggel, ezért nemrég meg is hosszabbítottuk velük a szerződésünket” – nyilatkozta a Toro Rosso második embere, Franz Tost.

Míg az STR egyértelműen a Ferrarival marad jövőre is, addig a Force India váltásra kényszerülhet. A mezőny legkisebb csapatának nincs kerete arra, hogy önállóan fejlessze a jövő évben bevezetésre kerülő hibrid rendszert, a KERS-t, így olyan partnerre van szüksége, amely a motorral együtt azt is eladja neki.

Másfelé is nézelődhetnek

Másfelé is nézelődhetnek

Másfelé is nézelődhetnek


“Lehetetlen, hogy mi magunk fejlesszük a KERS-t, ostobaság lenne akár megpróbálni is. Már érdeklődtem a Ferrarinál, hiszen ők a partnereink, remélem,hogy ésszerű áron eladják majd azt is nekünk. Ha nem, akkor gond van, és másfelé kell majd nézelődnünk. Szerencsére nincs hiány lehetséges szállítókból” –  nyilatkozta a kiscsapat társtulajdonosa és “frontembere”, Vijay Mallya.

A Force Indiával kapcsolatban is a Honda neve merült már fel korábban, ha váltanak, könnyen lehet, hogy a japán alakulattal kötnek majd üzletet.