Mindketten mehetnek

Mindketten mehetnek

Fernando Alonso jó eséllyel távozik idén év végén a Renault-tól, a kétszeres világbajnok reményeit nem nagyon válthatta be az “anyacsapathoz” való visszatérés. Ha a spanyol 2009-ben már a Hondánál vagy épp a BMW-nél versenyez, akkor a Renault-nál értelemszerűen pótlást kell találni a helyére.

Alonsót válthatná Nick Heidfeld, ha épp a BMW-hez megy a bajnok, de az sem lenne meglepő, ha mondjuk a Hondától egy hasonló csere keretében megszereznék Jenson Buttont. Könnyen lehet, hogy az újonc Nelsinho Piquet-t is leváltják, az ő helyére is lenne épp elég fiatal és tehetséges jelentkező. Annyi biztos, hogy a Renault-nál nem fogják elkapkodni a döntést:

“Mindenki biztos lehet benne, hogy a 2009-es pilótáinkat az idei idény vége és a következő kezdete között be fogjuk mutatni” – ironizált a csapatfőnök, Flavio Briatore.

Az 58 éves olasz csapatfőnöki szerződés is lejár idén, de ahogy a pilótákról, úgy a saját jövőjéről sem árult el sokat:

“Hogy én itt leszek-e jövőre? Nem tudom. Ha sikerül leszorítani a kiadásokat, akkor talán elég izgalmasnak találom majd, hogy maradjak. De ha minden úgy megy, mint eddig, akkor lehet, hogy nem érdekel már tovább.”

Briatore, aki 20 éve vett részt első F1-es versenyén, korábban már azt is nyilatkozta, hogy ha Alonso elhagyja a csapatot, akkor ő is mindenképpen megy, ezért cseppet sem elképzelhetetlen, hogy idén év végén valóban távozik majd.