A pilótával együtt a motorszállítót is lecserélik?

A pilótával együtt a motorszállítót is lecserélik?

A Toro Rosso két hét múlva Jerezben Takuma Satóval tesztel, a japán esélyes a csapat egyik versenyzői helyére 2009-ben. Bár a kiscsapatnál Sato F1-es tapasztalatát emlegetik legfőbb erényeként, lehet, hogy több is van a dolog mögött.

A svájci Motorsport Aktuell szerint a faenzai gárda Sato szerződtetésével motorszállítót is válthat, a Ferrari helyett jövőre már a Honda erőforrásait használhatják. Sato egész pályafutása során a Honda pilótája volt, Jordannél, a BAR-nál és a Super Agurinál is a japán gyártó támogatásával versenyzett, így egyáltalán nem tűnik lehetetlennek a mostani spekuláció. (Bár pont ugyanez már felmerült a Force Indiá-val kapcsolatban is, a Ferrari örökzöld téma…)

Meglepő lenne azonban a váltás abból a szempontból, hogy a Toro Rosso épp a Ferrari motorjainak köszönheti fellendülését, de ki tudja, lehet, hogy a maranellói kapcsolatot átadják az anyacsapatnak, a Red Bull-nak, ahol épp a Renault gyengébb erőforrásai miatt vannak bajok.

A csapathoz kapcsolódó hír még, hogy a BMW-nél bizonytalan jövőjű Nick Heidfeldet is szemmel tartják, akár a német pilóta is kiköthet a Toro Rossó-nál jövőre.

“Ha Nick szabad lesz, akkor mindenképpen megfontoljuk. Jelenleg azonban el kell ismerni, hogy nem teljesít valami ragyogóan” – mondta a csapatfőnök, Gerhard Berger.