Mindenki rá vár

Mindenki rá vár

Fernando Alonso 2008-ra az eredményekre vonatkozó feltételekkel szerződött vissza a Renault-hoz a McLarentől. A csapat idei teljesítménye valószínűleg nem éri el az előre papírra vetett  tervet, így a spanyol szabadon szerződhet 2009-re akárhova. Régóta ismételgetett – és folyamatosan cáfolt – lehetőség a ferraris szerződés, de sokkal komolyabban lehet venni a Honda ajánlatát, sőt a BMW-t sem lehet kihagyni a kétszeres világbajnok opciói közül. Persze az is lehet, hogy a sikertelenség ellenére Alonso “otthon”, a Renault-nál marad. Annyi biztos, hogy a döntésre még legalább egy hónapot kell várnunk.

“A 2009-es idényről csak októberben döntök” – nyilatkozta Alonso a német Spox.com-nak.

A spanyol azt állítja, hogy a versenyképtelen Renault-nál sem érzi azért rosszul magát:

“Természetesen nem könnyű dolog, ha az ember tökéletes versenyt teljesít, és csak hatodikként vagy hetedikként ér célba, elszoktam ettől az elmúlt években. De ennek ellenére is kényelmesebben, biztonságosabban érzem magam most, mint egy évvel ezelőtt” – utalt a rosszul alakult McLaren-kalandra Alonso.

“A 2009-es nagy szabályváltozások lehetőséget adnak majd a Renault-nak, hogy újra az élre kerüljön. Két éve még világbajnokok voltak, valószínűleg nem felejtettek el jó autót építeni. Jövőre már szeretnék versenyképes járgányban ülni – ha a Renault képes lesz ezt nyújtani, akkor maradok” – tette hozzá.